Gå videre til hovedindholdet

Flank steak i hjemmelavet marinade. Og så lidt dip

Hmm. egentligt har jeg haft et ret dårligt forhold til flank steaks. Men så fandt jeg på at marinere dem og skøre dem tyndt ud efter de har været en tur på grillen. 
Så er det en helt anden sag. Altså det er ikke ribeye. 
 Det var vores tur til at være værter til tirsdagsmad. Så kød skulle der til
 Ja altså det er til 8 voksne og 7 børn
 Den hotte røde marinade bestod af røde peberkorn, hvidløgspulver, chili, koriander, lidt olie, sukker, tomatpure og lidt groft sennep.
 Og den her vil altså ligge ned... Det er en BBQ med tomatpure, løgpulver, farin, paprika, lidt røget salt og hvidløgspulver.
 Aj come on. Hvad sker der lige for de her billeder! Det her er min grønne dip af Basilikum, mandler, citron olie, salt, peber og hvidløg.
Og her er aftenens forskellige dipper(hedder det det?)
fra venstre øverst har jeg en Ajvar rørt med feta(total snyder da ajvar var købt på glas i brugsen) yderst til højre har vi en lækker varm ketchup. lavet af et glas mosede tomater, 1 løg, 2 spsk æbleeddike, 2 spsk sukker og Chipotle. svits løg i lidt olie tilsæt resten af ingredienserne blend og hæld på glas. 
Nederst til venstre er det en hvidløgs mayo. Lavet af 2 past æggeblommer, 1 tsk dijon sennep, 1 tsk esdragon eddike, lidt salt, 2 dl olie og hvidløg. Pisk blommer stive med salt og sennep, tilsæt eddike og piske langsomt olien i. Tilsæt meget finrevet hvidløg.
Og til venstre har vi en humus. Som jeg elsker. denne er lavet af en dåse kikærter, 1 fintrevet gulerod, 2 fed hvidløg, 2 spsk tahin, 2 spsk spidskommen, 1 tsk chipotle, 2 dl vand, saft af en citron og lidt olie. Blend blend blend...

Det hele serveret med ovnbagte kartofler, gulerodsstave, agurkestave(danske) brød og så det lækre kød som jeg ikke fik taget billede af.

Og så lige et spørgsmål

Er der nogen af jer der har smagt de her? de smager sindsygt godt. Men de koster også kassen. sådan en pakke med 8-9 små kugler  koster 34 kr. Der står det er dadler, kakaopulver og vanilje. Men de smager så syndigt og lækkert og slet ikke af det der er.

er der nogen der har den ultimative opskrift på sådan nogle?

Kommentarer

  1. Jeg er faktisk ret glad for flanksteak, netop når det marineres (nåh nej, køber dem tit færdig marineret), men de KAN marineres på så mange måder, grilles og skæres i tynde skiver - mums!

    Uhmm, de dip ser skønne ud, jeg æææææsker dip(s). Hummus med gulerod, har jeg aldrig prøvet, gad vide om det vil falde i god jord ;-)

    De der tingester har jeg aldrig set - men det tager jo også lidt tid inden de kommer herned. Da jeg arbejdede i Middelfart kunne vi dog købe nogle stænger hos den lokale frugthandler, som smagte ufattelig syndige, men som skulle være (forholdsvis) sunde. Det er nok noget i denne stil.
    Mon ikke det "bare" er med at prøves sig frem med at blende dadler, kakaopulver og vanilje + måske evt. form for fedtstof (kokosolie) eller noget???

    KH
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe, jeg køber dem skam også færdigmarinerede. Men slagteren havde ikke nogle der var marinerede denne gang:-)
    Man kan ikke smage guleroden i humusen, jeg rev en gulerod på det der microplaner jern vi fik til blogtræffet.

    Jeg skal se om jeg kan finde nogle at tage med på lørdag. desværre er min mixer ikke stærk nok til at blende dadler til en homeogen massen. men måske dit lækre bamix er?

    knus

    SvarSlet
  3. Ja, det vil jeg da tro, måske vi kan sjusse os frem til noget :-D

    Knus
    Birthe

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B