Gå videre til hovedindholdet

Køkkenknive, hvad bruger du?

Ja, jeg har de her Global knive som jeg faktisk er rigtig glad for.
 De er efterhånden godt slidte og slebet mange gange. Med bedst held når jeg indlevere dem ved min foretrukne køkkensudstyrs butik.
Og faktisk er dette her strygestål også købt hos dem dengang de lå i Jæregådsgade.

Men lige nu drømmer jeg om nye skarpe lækre knive. Det er ingen hemmelighed at jeg er nysgerrig over hvad i andre har i skufferne derhjemme?

Hvad er godt og hvad er skidt.

For ingen tvivl om at man kan købe sig fattig i knive. Jeg syntes at global har en ok pris. Men ville godt give lidt mere for knivene hvis de er helt rigtige. Men flere 1000 kroner pr kniv er nok lige i overkanten.



Faktisk var det fordi jeg så 4 stjerners middag, hvor den meget søde/lækre Thomas Rode nævnet noget om gode knive var det vigtigste. Jeg fangede ikke lige det hele. Måske fordi jeg brugte min øjne i stedet for...

Så tag lige og fortæl lidt om jeres knive, hva?

Kommentarer

  1. Jeg har også Global, men synes ikke de holder sig skarpe særlig længe. Desværre står der ikke lige nye knive i vores budget :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  2. Er ikke glad for Global, de ligger ikke godt i min hånd, så jeg sværger til Zwilling. Den store af vores har holdt i over 15 år og bliver slebet en gang om året ca. Og så til en pris under 1000,- (http://e-knive.dk/knive/kokkeknive?manufacturer=8 aner ikke om den butik er til at stole på, men her kan du se nogle priser)

    SvarSlet
  3. Min kæreste er uddannet kok - så hos os er det Victorinox knive, som bliver brugt og slebet tit - er virkelig gode og er rare at holde ved.

    Kender desværre ikke prisklassen.

    SvarSlet
  4. Hos os bruger vi Global, men jeg vil egentligt gerne have skiftet dem ud til noget mere robust. Jeg kender nogle kokke og vil høre dem ad hvad de vil anbefale...

    SvarSlet
  5. Vi har Weber knive - og har været ret glade for dem. De trænger dog til en slibning meget snart.

    SvarSlet
  6. Først og fremmest undskyld for de manglende kommentare. Men jeg har simpelthen ikke kunne logge ind før nu.

    Birthe: vi har været rigtig glade for vores globalknive. Dog syntes jeg at de ikke helt har holdt sig skarpe efter sidste slibning.

    SvarSlet
  7. Frk. Skjold: Jeg er utrolig glad for mine global knive, men nu tror jeg nok at der skal noget nyt på banen.Vi har før haft zwilling, men jeg ville bare godt noget mere "eksotisk" Men nu må vi se

    SvarSlet
  8. Booklover: Lækkert sådan at have sin egen kok. Jeg har aldrig hørt om de der victorinox knive før. Dem må jeg prøve at google.

    SvarSlet
  9. Mads: Jeg glæder mig til at høre hvad du finder ud af:-)

    SvarSlet
  10. Heidi: Godt så jeg vidste ellers ikke at weber lavede knive! jeg må igang med at tjekke markedet ud.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Filopakker med salat og pasta

Den anden dag(inden jeg blev syg) var jeg et smut forbi den "lokale"Irma. og her lokkede Pancetta, gedeost og "frisk"filodej.  Jeg har aldrig set Pancetta i et supermarked før!  Altså jeg har noget med gedeost. jeg elsker, elsker gedeost.  Og den "friske" filodej fra Østrig! Nå ikke mere pjat, du skal bruge 200 gram gedeost en dusk timian, hakket groft 1 tsk sirup Peber og salt og så brugte jeg en Chili hakket fint  Steg pancetta så den får lidt farve, og køl den så lidt af. Bland alt sammen med gedeosten   "smør" et par tsk af ostecremen på, fyld Pancetta, stegt kylling gulerødder i tynde strimler, jeg lagde dog også spinat ovenpå, men fik ikke et brugbart billede  Så foldes begge sider ind og dejen rulles sammen, der lukkes ved at man smøre lidt olie på kanten.  Og vupti, et par pakker til ovnen.  Jeg kogte lidt pasta og vendte det med resten af ostemassen og det sidste pancetta. superlækkert...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B