Gå videre til hovedindholdet

Hjemmelavede Croissanter

Jeg har lavet croissanter. De var ok, men helt ærligt så slår de ikke de franske.. Men det vidste jeg jo godt de ikke ville.

Men man har jo lov at håbe. Ikke?

Men altså det kan jo også godt være det bare var mig der ikke lige magtede det der rulleri .

 Og de smagte bedre end dem man kan få i dk som er lavet på margarine...
Og for at det ikke skal være helt løgn, kom jeg chokolade i nogle af dem. Og de var faktisk ok. Men bare lidt for tunge. måske jeg ikke bagte dem nok.

Nå men opskriften lyder sådan her.

800 gram mel
50 gram gær
4 dl lunken vand gange 25 cm.
65 gram sukker
15 gram salt
40 gram smør
400 gram koldt smør til at rulle ind i dejen:-)

Rør gæren ud i vandet, tilsæt derefter alle ingredienserne på nær den kolde smør. Ælt ikke for meget(måske var det min fejl) stil dejen koldt natten over.

skrab dejen ud af skålen til ca 25 gange 25 cm. Høvl det kolde smør ud på dejen, fold dejens hjørner ind over. så du får en mindre firkant.
Rul dejen ud til ca 25 gange 40 cm. og fold så dejen en 3del ind over hinanden. rul ud igen til 25 gange 40. og gentag dette 4 gange.

Rul dejen flad ca en halv cm tykkelse.
skær trekanter eller rektangler og rul sammen, evt med fyld.

pensel med æggeblomme som er blandet med lidt vand.

Bag ved 250 grader i 3 minutter og så 200 grader i 12 minutter.

Kommentarer

  1. De ser da godt nok fine ud :-D

    Jeg drømmer om at prøve det, men jeg ved det ikke bliver realitet, for det er alt for hårdt for mig at rulle alt det smør i.....

    Jeg opdagede den anden dag at Lidl her i byen har bake-off, hvor de har croissants for kr. 3,-, som er smørbagte - og de smager forbavsende godt :-)

    Kh
    Birthe

    SvarSlet
  2. Birthe. normalt bruger vi også de der på dåse. Men ellers er dem man får i 7/11 også ret gode. Jeg må i lidl og se om jeg kan finde nogle.

    hånden på hjertet, så var dem her ikke det arbejde værd. Og jeg tror ikke jeg gider igen. Men det var sjovt at prøve. kan du ikke lokke jan til at rulle ud:-)

    Og sushistegen.. tak.

    SvarSlet
  3. Respekt for at du har prøvet - jeg har flere gange tænkt på det, men tror tanken om at skulle få alt det smør æltet ind i dejen holder mig tilbage.

    Så hatten af for dig - virkelig imponerende! Jeg tror også jeg ender på lidl-løsningen :p

    SvarSlet
  4. Halløj lyshårede:-)
    jo tak. og tak fordi du smed en kommentar. Det var dejligt.

    Og jeg kunne muligvis godt tænke mig at prøve igen. Men nu må vi se.

    Hilsen

    Heidi

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en tsk. fuld dej. De skal

Telefonsælger, ost og kaffe

Og ikke nødvendigvis i den rækkefølge:-) For det første har vi fået nyt tastatur. Så nu kan jeg skrive KKKKKKK lige så tosset som jeg vil. Da vi var til Birthe og Annes blogtræf i vejen, Fik vi de her skønne oste. Jeg skyndte at spise dem og måtte bare have mere af den her. Castello, reseve præst, hedder den. Den er super lækker, lidt af prima donna. Men på sin helt egen måde. Jeg har købt den et par gange. Og i sidste uge var den på bud i vores Føtex Food, hvor man kunne få 2 for 35 kr. Den er vanvittig god til et ostebord.  Og Den anden dag da jeg lige var på tanket for at købe en morgenbolle, så jeg denne her starbucks Qandi latte caramel flavour sag. Og nu er det jo ingen hemmelighed at jeg er ny ud i kaffen. Og at det skal være sødt og ikke smage voldsomt af kaffe. Er du helt vild den er god. Så er der det her med den der telefonsælger.  Jeg ser mig selv som et forholdsvis åbent og venligt menneske. Normalt også over for telefonsælgere...  Men, den anden dag

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B