Gå videre til hovedindholdet

Fredagsvejning, morgenmad og Lidt mere dyr

Puuh. sådan små to uger med boost diæt sætter sine spor.
Vægten i morgens sagde 62,2 kg....
 Heldigvis starten den rigtige diæt på mandag. Og i guder hvor jeg glæder mig. Da jeg lavede mine pandekager i morges var jeg vist lidt ved siden af mig selv. For jeg glemte at putte proteinpulver i dejen. Så pandekagerne blev lavet at 1 æg, 5 æggehvider, 60 g havergryn og lidt æblemos(usødet)
Og da jeg kom i tanke om det blev jeg enig med mig selv om at bare drikke en shake i stedet for. Og så blev de pandekager noget så lækre. Spiste dem med lidt mere af det usødede æblemos ovenpå. Mmm.
Ellers var jeg et smut i Skærup Zoo med en God ven og vise Exotiske Insekter fanen.
Jeg har aldrig været i skærup zoo, men hold nu op hvor er det en hyggelig zoo og den er rigtig pæn. Jeg synes ofte de små private zoo´s der findes i dk, er sådan lidt smådårlige. Der er ikke rigtig en mening med de dyr der er. Så længe man bare har mange.. Og så synes jeg ofte at det er nogle ret dårlige indhegninger og anlæg. Men Jeg var meget positivt overrasket over skærup.
 Nå, men størstedelen af dagen brugte jeg i skoletjenesten, hvor jeg viste egne og et par venners Insekter og edderkopper frem. Det er altid sjovt at fortælle om sin hobby. Især denne, fordi der er så mange folk som er ret bange for netop edderkopper. Det er rart at fortælle om vores dyr, hvorfor vi finder dem fascinerende og viser dem frem. Normalt er mine dyr ikke ta ud og holde dyr. Det er hobbydyr som er i et terrarie. Men det er så vigtigt at vise at vores dyr ikke er farlige og at vi ved hvad vi har med at gøre.
 Den her Fine(ja ja jeg er godt klar over ikke alle vil finde den fin) piskeedderkop. Den samme som jeg sidder med på billedet ovenover. Dens navn er Damon diadema. En fuldstændig ufarlig edderkop. Ja en edderkop. selvom det ser ud til den kun har 6 ben. Men faktisk er de der lange "tentakler" ben som den så ikke bruger som ben. Det er desværre ikke min, men jeg har 10 små unger af den som jeg næsten ikke kan vente med bliver store.
 Det her er en Grammastola Rosea, en fugleedderkop som er kendt for at være meget rolig. Derfor er det ofte den slags man ser håndteret. Jeg må jo indrømme at det ikke er mig der holder den på det her billede. Men Jeg holdt den altså. Selvom jeg har et lidt anstrengt forhold til kopper når de er i det fri... Og ja den er giftig, ligesom danske edderkopper er. Men absolut ikke dødelig giftig.
 Det her sjove væsen er en violin knæler. Gongylus gongylodes

 
 Og skorpionen herover er faktisk en af de skorpioner som jeg ikke synes er så spændene. Men der er stor og sort. det er en heterometrus petersi.
Og henden her er sidste skud på stammen herhjemme. Hendes navn er Thrixopelma ockerti, popnavnet er Peru Flame Rump:-) Og det er der en helt særlig grund til...
Når de bliver skræmt, hvilket de åbenbart ofte gør. løfter de bagkroppen lodret op og spæner rundt. Ret hurtig blev hun af børnene døbt Pelsklædte rødhætte. Det ligner grangiveligt en nissehue på 8 ben der render rundt. Jeg prøver at se om ikke jeg kan få et billede af det en af dagene.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Amerikanske Brownie

Den her opskrift har jeg lave mange gange, og den er skøn. Sprød udenpå, sej indei. Lige som en brownie skal være. Det sjove ved dem, er at man skal bage dem i muffinforme. Så er de portions anrettede helt fra starten af. Altså bortset fra at jeg kan spise mere end en.. Du skal bruge: 100 g mørk chokolade 200 g Smør, i tern 400 g sukker 4 æg 1 stang vanille 160 g mel 100 g mørk chokolade i små stykker 100 g lys eller hvid chokolade friske hindbær Sæt ovnen på 160 grader. Smelt 100 g mørk chokolade over vandbad, sæt til side i 15 min.  Rør sukker og det kolde smør lyst og luftigt Smør, masser af smør Når det er pisket godt, tilsættes et æg af gangen, pisk godt imellem hvert æg.  Tilsæt den lunke chokolade, rør grundigt  Tilsæt mel og til sidst tilsættes det hakkede chokolade  Dejen er sjov silkeblød og ret luftig  Put en lille tsk. fuld af dejen i en GODT smurt muffinform, læg et hindbær ned i dejen. Tilsæt igen en...

Tidsfordriv, igen en ting med lakrids. Lakridsmarcipanbrød

Ja nu jeg sidder hjemme, kan jeg jo ligeså godt lave noget fornuftigt.... Så som Lakridsmarcipanbrød med hvid chokolade.Har jeg nævnt at jeg elsker lakrids og hvid chokolade?  Jeg smagte sådan en fætter for nylig i Salling. Og tænkte straks at det måtte jeg forsøge mig med selv. Og hvilken bedre dag end idag.  Jeg lavede to varianter, en med salt lakridssirup og en med sød lakrids sirup. Man kan allerede nu mærke at det bliver godt. Ja godt nok ligner det her billede mest af alt marcipan med kulør på. men det er en halv rulle marcipan med 4 store teskefulde lakridssirup  Det æltes godt sammen og man får så en underlig brun masse. Den lægges på et skærebrædt drysset let i flormelis. rulles ud i den form man nu ønsker og overtrækkes med hvidchokolade. og drysset let med lakridspulver.  Og vupti, har man de her enormt lækre stykker  Tæt på! Jeg valgte at lave flade stykker med sød lakrids og trekantede stykker med salt lakrids. La...

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder. Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet  Lones Bourbon tærte , som var intet mindre end formidabel. Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-) Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.  Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.  De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.  Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.  Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde  Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. B...