Gå videre til hovedindholdet

Fredagsvejning, morgenmad og Lidt mere dyr

Puuh. sådan små to uger med boost diæt sætter sine spor.
Vægten i morgens sagde 62,2 kg....
 Heldigvis starten den rigtige diæt på mandag. Og i guder hvor jeg glæder mig. Da jeg lavede mine pandekager i morges var jeg vist lidt ved siden af mig selv. For jeg glemte at putte proteinpulver i dejen. Så pandekagerne blev lavet at 1 æg, 5 æggehvider, 60 g havergryn og lidt æblemos(usødet)
Og da jeg kom i tanke om det blev jeg enig med mig selv om at bare drikke en shake i stedet for. Og så blev de pandekager noget så lækre. Spiste dem med lidt mere af det usødede æblemos ovenpå. Mmm.
Ellers var jeg et smut i Skærup Zoo med en God ven og vise Exotiske Insekter fanen.
Jeg har aldrig været i skærup zoo, men hold nu op hvor er det en hyggelig zoo og den er rigtig pæn. Jeg synes ofte de små private zoo´s der findes i dk, er sådan lidt smådårlige. Der er ikke rigtig en mening med de dyr der er. Så længe man bare har mange.. Og så synes jeg ofte at det er nogle ret dårlige indhegninger og anlæg. Men Jeg var meget positivt overrasket over skærup.
 Nå, men størstedelen af dagen brugte jeg i skoletjenesten, hvor jeg viste egne og et par venners Insekter og edderkopper frem. Det er altid sjovt at fortælle om sin hobby. Især denne, fordi der er så mange folk som er ret bange for netop edderkopper. Det er rart at fortælle om vores dyr, hvorfor vi finder dem fascinerende og viser dem frem. Normalt er mine dyr ikke ta ud og holde dyr. Det er hobbydyr som er i et terrarie. Men det er så vigtigt at vise at vores dyr ikke er farlige og at vi ved hvad vi har med at gøre.
 Den her Fine(ja ja jeg er godt klar over ikke alle vil finde den fin) piskeedderkop. Den samme som jeg sidder med på billedet ovenover. Dens navn er Damon diadema. En fuldstændig ufarlig edderkop. Ja en edderkop. selvom det ser ud til den kun har 6 ben. Men faktisk er de der lange "tentakler" ben som den så ikke bruger som ben. Det er desværre ikke min, men jeg har 10 små unger af den som jeg næsten ikke kan vente med bliver store.
 Det her er en Grammastola Rosea, en fugleedderkop som er kendt for at være meget rolig. Derfor er det ofte den slags man ser håndteret. Jeg må jo indrømme at det ikke er mig der holder den på det her billede. Men Jeg holdt den altså. Selvom jeg har et lidt anstrengt forhold til kopper når de er i det fri... Og ja den er giftig, ligesom danske edderkopper er. Men absolut ikke dødelig giftig.
 Det her sjove væsen er en violin knæler. Gongylus gongylodes

 
 Og skorpionen herover er faktisk en af de skorpioner som jeg ikke synes er så spændene. Men der er stor og sort. det er en heterometrus petersi.
Og henden her er sidste skud på stammen herhjemme. Hendes navn er Thrixopelma ockerti, popnavnet er Peru Flame Rump:-) Og det er der en helt særlig grund til...
Når de bliver skræmt, hvilket de åbenbart ofte gør. løfter de bagkroppen lodret op og spæner rundt. Ret hurtig blev hun af børnene døbt Pelsklædte rødhætte. Det ligner grangiveligt en nissehue på 8 ben der render rundt. Jeg prøver at se om ikke jeg kan få et billede af det en af dagene.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Godt Nytår og en konkurrence

Håber i alle havde en god nytårsaften. Det havde vi. Vi var i gode venners lag, med masser af hygge og god mad i rigelige mængder.

Vi fik hjorte carpaccio skudt af naboen til forret, Dernæst stod den på ryg fra samme dyr:-) og til dessert havde jeg lavet Lones Bourbon tærte, som var intet mindre end formidabel.

Nå men det er jo faktisk ved at være et år siden jeg startede bloggen. Og det skal selvfølgelig fejres med en konkurrence:-)


Jeg har haft gang i en god chilidyrkning sidste år. Og nu har jeg jo fået mig et drivhus, så de små planter kan tage endnu mere af min tid.

 Det her er de "overskudsfrø" af Chili, tomater og en enkelt agurk.
 De står bare og venter på lidt kærlighed i form af jord, varme og vand.
 Og som du måske kan ane, er det ikke de almindelig tomater som min interesse har fanget.
 Her er "black Cherry", "pineapple" og "black from Tula" at finde

 Og Chilier er simpelthen fantastiske små planter. Billederne her er taget idag i mi…

Nye tider, Nyt liv

Tja. som overskriften siger så er det nye tider herhjemme. Jeg er blevet skilt. I al fordragelighed. Og Pt skiftes vi til at være i huset som nu er til salg. Ungerne bor der som de hele tiden har gjort. Det er kun Ex manden og jeg der flytter frem og tilbage... Det er opslidende på et plan jeg ikke var klar over. Opslidenden fordi man føler sig hjemløs, på trods af man har et hjem. det er bare lige pludselig ikke ens eget mere. Når jeg kommer hjem i huset efter at have boet ved verdens bedst venner i en uge, så føles det bare virkelig underligt. Det er mærkeligt at føle sig mere hjemme på det værelse jeg har ved de der fantastiske venner som lukker mig ind i deres hjem og familie helt uforbeholdet. Mærkeligt at man bliver ked af det hver gang man kommer "hjem" for det føles så forkert... Det hjem jeg har opbygget og delt med min mand(nu ex) gennem 21 år, er nu bare en skal der minder en om at man bare gerne vil ha sit eget hjem.
Så hvis du lige står og mangler et lækkert hu…

Syltede jalapeños

Ja så må i også hellere få opskriften på de her sindsygt lækre syltede jalapeños jeg lavede den anden dag.
 Sådan ser 750 gram friske  jalapeños ud. Husk nu at bruge handsker. Jeg skulle lige pille lidt frø ud og gad ikke tage handsker på igen. Er du sindsyg det gør ondt sådan at stoppe sådan en chili finger i øjet...
 Det er superlet at sylte sine egne chilier. Man laver et opkog af 7 dl eddike, 400 gram sukker, 3 spsk salt. Lader det koge op og stopper chilierne i og lader dem koge i 6 minutter. Husk at skolde de glas de skal over på og enten bruge atamon eller vodka.
Sådan ser de kære jalapeños ud efter et opkog. Jeg syntes de er en smule mere søde og der er lidt mere bid i dem end dem man køber. Det er helt sikkert ikke sidste gang jeg laver dem.


Ellers har jeg været igang med min hjembragte mandelmel fra paris. JEg har forsøgt mig med de små lækre franske macaron´s. Det må blive i næste indlæg.